Haalandra egyre nagyobb nyomást gyakorol a Dortmund, rövidesen döntenie kell

Erling Haaland, a Borussia Dortmund játékosa berúgja csapata elsõ gólját a Greuther Fürth ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. december 15-i mérkõzésén Dortmundban. MTI/EPA/Friedemann Vogel
not image

Borbély Fanni

2022. január 15. - 13:13

Az ifjú játékos most először beszélt nyíltan jövőbeli terveiről.

Erling Haaland páratlan teljesítményével az egész futballvilág figyelmét magára vonta, nem véletlenül, hiszen a Borussia Dortmund játékosaként páratlan formában volt, és kétszer is betalált a hálóba a Freiburg elleni mérkőzésen, melyet végül 5-1-re meg is nyertek.

A norvég felkerült a góllövőlisták előkelő helyére is, így nem meglepetés, hogy a legnagyobb klubok versengnek szolgálataiért. A 21 éves játékos azonban most megtörte a csendet, és pályafutása kezdete óta először, nyíltan beszélt jövőbeli terveiről.

“Az elmúlt hat hónapban úgy döntöttem, hogy a Dortmund iránti tiszteletből nem mondok semmit. Most a klub elkezdett nyomást gyakorolni rám, hogy döntsek, de én csak futballozni akarok”

– mondta el Haaland a Viaplaynek.

Hozzátette, már a kezdetektől azt hajtogatta a klubban, hogy semmi másra nem akar koncentrálni a játékon kívül, ugyanis tudja magáról, hogy csak akkor képes a legjobb formáját hozni, ha semmi más nem tereli el a figyelmét, és maximálisan a futballra tud fókuszálni.

Azt is megosztotta, hogy a Dortmund egyre komolyabb nyomást gyakorol rá annak érdekében, hogy döntsön végre jövője kapcsán, amikor pedig arról kérdezték, hogy ez mikor fog megtörténni, csak annyit mondott, ragaszkodik ahhoz, hogy segítse klubját, és egyelőre nem gondolkodik azon, hogy mi lesz pár hónap múlva, inkább a mérkőzésekre koncentrál – írja a Marca.