Beindult a buli Haalandért, riválist kaphat a Real Madrid

Fotó: Twitter/Borussia Dortmund
not image

Hujber Dávid

2021. június 23. - 12:36

A legfrissebb német lapinformációk szerint egy újabb hatalmas sztárklub is szemet vetett a norvég világsztárra, aki valószínűleg legkésőbb jövő nyáron távozni fog.

Egy ideje már téma Haaland eligazolása a Dortmundtól, ahol ugyan nagyon jól érzi magát, a hírek szerint szintet lépne és egy nagy sztárklubhoz szerződne, noha csak nemrég érkezett meg Németországba.

Eddig javarészt a Real Madridról szóltak a hírek, és kissé meglepő módon a PSG nem érdeklődik különösebben a norvég iránt, még akkor sem, ha Mbappé Spanyolországba költözne, amire egyre nagyobb az esély.

A franciák két más nagy nevet írtak fel a listájukra, noha Haaland valószínűleg Párizsban is hatalmas karriert tudna csinálni, nem beszélve arról, hogy a marketingértéke szintén napról napra növekszik. Legutóbb arról írt az olasz sajtó, hogy a Real Madrid mindenben megállapodott a játékossal, de a Dortmund visszadobta az első ajánlatukat, ami 110 millió euróról szólt.

Az újabb csavar a történetben, hogy immáron a Bayern München is beszállt a játékba. A Sport Bild úgy tudja, hogy a német rekorder is szemet vetett Haalandra, aki hosszú évekre megoldhatná a csatárkérdést Münchenben.

A Real Madridnak döntenie kell, Ancelotti mondja ki az utolsó szót

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a Dortmund legjobbját hozza el a Bayern, amire az évek alatt már több példát is láthattunk. A fiatal világsztár szerződésében van egy kilépési záradék, ami lehetővé tenné azt, hogy 2022-ben mindössze 75 millió euróért váltson klubot.

A Bayern elsősorban Lewandowski miatt szerezné meg Haalandot, mivel lehetséges, hogy a lengyel távozás előtt áll, aki szintén a Dortmundot hagyta el a bajorok kedvéért, még 2014-ben. Azóta a világ legjobb csatára lett, de augusztus végén tölti be a 33. életévét, míg Haaland több mint tíz évvel fiatalabb nála.