Így trükközik Haaland ügynöke a játékos átigazolásával

Fotó: EPA/SASCHA
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 1. - 13:33

Erling Haaland ügynökének nem kell a szomszédba mennie azért, hogy felkeltse a klubok érdeklődését a játékos iránt. 

Mino Raiola, Erling Haaland ügynöke nagyon jól végzi a munkáját, ugyanis sikerült elhietnie az európai közvéleménnyel, hogy Halland szerződtetése egy kihagyhatatlan üzlet, mégpedig azért, mert a Borussia Dortmund hajlandó 75 millió euróra csökkenteni a játékos árát. 

A valóságban ez nem így van, az El Nacional szerint Raiola egy ügyes trükköt vetett be, és az érdeklődök most kezdenek rájönni, hogy nincs semmilyen alku a játékos áráról. A norvég csatár leigazolása, hogyha a valós értékét vesszük figyelembe, akkor kevés klub számára megengedhető. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A Real Madrid mindenesetre azok között van, akik nagyon szeretnék a csapatukban tudni a támadót. A probléma azonban az, hogy Haaland szerződtetése rengeteg pénzüket emésztené fel, és nem biztos, hogy ennyit áldoznának a norvégra: 75 millió euró átigazolási díj, 40 millió euró bruttó fizetés és 60 millió euró jutalék, amelynek egyik része Raioláé, a másik a csatár édesapjáé.

Az biztos, hogy Haaland nem hajlandó olyan helyre menni, ahol nem lehet biztosan kezdő, és a Real Madridban azonban lenne ellenfele, akikkel megküzdhet a pozícióért. Ott van Vinícius, aki remekel, Benzema, aki szintén magas szinten futballozik, de lehet, hogy távoznia kell, valami Mbappé érkezését is biztosra veszik

A Barcelona viszont ezzel a lépéssel szinte ki is szállt a játékból, ennyi pénzt nem költhetnek el egyetlen játékosra. Bár a katalánok nyitva hagyják a lehetőség kapuját, szinte kizárt, hogy a fizetését finanszírozni tudják, még akkor is, hogyha az átigazolás létre jönne.