A Haaland körüli mizéria még csak most kezdődik

Erling Haaland, aBorussia Dortmund játékosa az Union Berlin ellen szerzett gólja után a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. szeptember 19-i mérkõzésén a dortmundi Signal Iduna Park Stadionban. MTI/AP/DPA/Bernd Thissen
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 24. - 17:29

A Dortmund kezdi leírni a csatárt, a madridiak pedig bíznak a klubbal való jó kapcsolatukban és abban, hogy a játékos fehérben szeretne játszani.

Mivel Kylian Mbappé ügye sínen van (a játékos meg van győződve arról, hogy nem hosszabbít a PSG-vel, és jövőre ingyen érkezne a klubhoz), a Madrid most más fronton dolgozik a következő szezon előtt. A klub elképzelése mindig is az volt, hogy a franciát idén, Erling Haalandot pedig 2022-ben szerződteti.

Azonban a párizsiak nem hajlandóak elengedni a játékost, így előfordulhat, hogy a jövő nyári piacon együtt érkeznek. A norvég esetében bonyolult a helyzet, hiszen több érdeklődő klub is hajlandó harcolni érte, de valamiért még mindig a Real Madrid a legesélyesebb.

A Borussia Dortmund változtatott a hangnemén, és miután azt mondták, hogy biztosak benne, hogy ebben a szezonban is folytatja, nyitva hagyják az ajtót, hogy a következő idényben eladják. Hans-Joachim Watzke, a klub vezérigazgatója a Welt Am Sonntag című német lapban beszélt sztárja feltételezett távozásáról.

“Természetesen nehéz lesz megtartani őt. Azonban nem mondom, hogy teljesen kizárt. Mindent megteszünk, amit csak tudunk” – magyarázta, de utalt a csere érkezésére is: “Meg kell lennie az önbizalmunknak ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy ismét találunk egy új top csatárt”. A BVB-nek már Lewandowskit is pótolnia kellett, amikor a Bayernhez távozott, Aubameyangot szerződtette, majd amikor a gaboni az Arsenalhoz szerződött, érkezett Haaland.

A Dortmund hajlandó tárgyalni, de a madridiak biztosak benne, hogy a két klub főnöke közötti jó kapcsolatnak köszönhetően ők élveznek elsőbbséget. Watzke és Florentino Perez között több mint gördülékeny a kommunikáció, az AS szerint pedig pont ezt az előnyt szeretnék kihasználni.

Természetesen lesznek olyan nagy klubok, amelyek a nagy fizetések alapján szeretnének majd előretekinteni: köztük a PSG, amely, ha nem sikerül megtartania Mbappét, mindent meg fog tenni Halaandért. A játékosnak van egy 2022-ben aktiválódó záradéka, ami arra kötelezi a BVB-t, hogy megkönnyítse a távozását, de minden jel arra utal, hogy nagy árverés lesz, amibe a Manchester United vagy a Manchester City is beszállhat.