Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Ha Görögországba tervezünk nyaralást idén, fellélegezhetünk

Fotó: Unsplash/Artiom Vallat
not image

Borbély Fanni

2021. április 19. - 20:56

Remek hírrel szolgált hétfőn a görög polgári repülési hatóság, ugyanis bejelentették, hogy az EU-s állampolgárok ezentúl mentesülnek a korábban kötelező jellegű karantén alól.

A hatóság közleménye szerint az EU más tagállamaiból Görögországba érkező utasoknak ezentúl nem kell majd kötelező jelleggel karanténba vonulniuk, elegendő ha rendelkeznek egy negatív koronavírus-teszttel, vagy tudják igazolni, hogy megkapták a koronavírus elleni oltást.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A könnyítés azonban nem csupán az Európai Unió tagországaira érvényes, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek és Szerbia is felkerült a listára, így ezen országok lakói szabadon utazhatnak majd nyáron a görög üdülőkbe.

A tesztekre vonatkozóan természetesen lesznek megkötések, nevezetesen: a negatív koronavírus-teszt nem lehet régebbi három napnál, az oltások tekintetében pedig csak azok a személyek léphetnek majd be az országba, akik a második körös oltáson is túlestek, és azóta el is telt legalább két hét.

Az Európai Unió várhatóan júniusban fogja bevezetni a nemzetközi vakcinaútlevelet, ám addig is lehetőségünk van meglátogatni a görög tengerpartot, ha időnk és pénzünk engedi – írja az Infostart.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.