Ha egyszer megjelenik a GTA 6, garantáltan nagyot fog szólni

Fotó: Unsplash/Erik Mclean
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Elemzők szerint ha egyszer végre megjelenik a GTA 6, minden eladási rekordot meg fog dönteni.

Senki sem tudja, hogy pontosan mikor fog megjelenni a GTA 6, ahogyan az is rejtély, hogy mikor tudjuk meg. Tekintettel azonban a tényre, hogy a játék immáron 10 éve fejlesztés alatt áll, a Rockstar nagy valószínűséggel még idén tesz valami bejelentést, noha ez sem biztos, jelenleg ugyanis jóformán csak annyit tudunk, hogy a játék létezik.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Az azonban, amit szinte biztosra vehetünk, hogy akármilyen is lesz, és akármikor is jelenik meg, borítékolhatóan elsöprő sikere lesz: elég csak megnézni a GTA 5 eladásait és annak töretlen népszerűségét, hiszen a játék már több mint 180 millió példányban kelt el.

Ez a töretlen siker és népszerűség pedig közel 10 éven és három generáción át tartott. A Metro jelentése szerint pedig egy elemző azt jósolta, hogy ha valaha megjelenik a GTA 6, úgy becslései szerint 25 millió példány biztosan gazdára lel majd, a bevétel pedig akár egymilliárd dollárra is rúghat majd.

Ezek a becslések pedig egyáltalán nem elrugaszkodottak, hiszen a GTA 5-ből mindössze 24 óra leforgása alatt 11,21 millió példány fogyott, sőt, valójában még ennél is több talált volna gazdára, ha a fizikai példányokat nem kapkodják el olyan gyorsan.

Szintén alátámasztja az elemző prognózisát, hogy a nemrég debütált Zelda: Tears Of The Kingdom mindössze 3 nap leforgása alatt 10 millió példányban kelt el, és ez is csak egy formátumban, így nem lenne meglepő, ha a GTA 6 még ennél is jobban teljesítene az eladások tekintetében.