Dollár
393,71 Ft
Euró
413,36 Ft
Font
480,86 Ft
Bitcoin
17,003 $

Gyűrűzik a Schadl György körüli botrány, PTE-s tanársegéd vizsgázott Rogán kabinetfőnöke helyett

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. január 17. - 14:13

Az egész botrány a vesztegetéssel gyanúsított és államtitkári posztjáról is lemondott politikus, Völner Pál ügyével kezdődött, ám kiderült, hogy bőven van még ott, ahonnan ez jött.

A Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt érintő több mint 1700 oldalas nyomozati iratból derült ki, hogy a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György azt kérte a Pécsi Tudományegyetem egyik tanársegédjétől, Mészáros Pál Emiltől, hogy intézze el, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet, amit a tanársegéd kérdés nélkül teljesített is.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Most pedig kiderült, hogy mindez valóban megtörtént, a példátlan visszaélés kapcsán pedig a Népszava kereste meg a Pécsi Tudományegyetemet, ahonnan a jogi kar dékánja, Fábián Adriántól kaptak választ kérdéseikre. A dékán megerősítette, valóban megtörtént a fent említett visszaélés, és már fel is függesztették Mészáros Pál Emil vizsgáltatási jogát, aki nem is tagadta, hogy elintézte, hogy Nagy Ádám vizsga nélkül kapjon jegyet, mindezt a a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György kérésére.

A Népszava azt írja, Mészáros Pál Emil állítólag már megbánta, amit tett, és állítása szerint semmiféle haszna nem származott abból, hogy “segítséget nyújtott”, és “baráti szívességet tett” – habár az nem derült ki, hogy azt bánja-e, amit tett, vagy inkább azt, hogy végül ki is derült.

Igen komoly botrány van kialakulóban, ugyanis ebben a történetben nem csupán a tanársegéd érintett, de a hivatalvezető Kovács Béla, és tulajdonképpen mindenki, aki részt vett abban, hogy Nagy Ádám érdemi vizsga nélkül tovább lett engedve. A legszomorúbb azonban az, hogy a pécsi jogászok még csak meg sem lepődtek a történteken, mivel a Népszava által megkérdezettek egyöntetűen azt mondták, már évtizedek óta lehet hallani hasonló esetekről Pécsen.

Elmondásuk szerint a pécsi egyetemen, a jogi karon tanulók között kifejezetten sok olyan ember van, akik rendelkeznek befolyásos ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal, kollégákkal, akik segítik őket abban, hogy anélkül jussanak diplomához, hogy bármit is tettek volna érte.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.