Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Gyurcsány szerint Orbán ripacskodik, ő azonban készül

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 5. - 11:39

Gyurcsány Ferenc későn kelt pénteken, de komolyan gondolja, hogy készül a kormányzásra. 

Szinte már nem telik el úgy nap, hogy Gyurcsány Ferenc ne dörgölné mindenki orra alá: készül a kormányzásra, és arra számít, hogy Orbán Viktor és kormánya ősszel megbukik, legkésőbb. 

Bár a korábbi szocialista miniszterelnök akár költőnek is elmehetne, bár a rímeket nélkülözik a szövegek, a modern irodalom biztosan értékelné a rövid mondatok egymásutániságát. 

A mai téma Orbán Viktor beszéde a CPAC-n, Gyurcsány ugyanis nagyon nem nézi jó szemmel, hogy ilyen neves rendezvényekre hívják meg a magyar miniszterelnököt beszédet, ráadásul nyitóbeszédet tartani. Szerinte „Színpadember lett a magyar kormányfő. Játszik. Tetszeleg. Ripacskodik”. 

Aztán egy másik témát vesz elő, az országot, és a következőket írja: „közben szégyenország lettünk.” Meg azt is, hogy „kell egy ország, ami a mi országunk”, és azt is, hogy „kell egy ország, aminek fontosak vagyunk. Kell egy másik Magyarország.”

Már csak azt nem írta le, amit Őszödön elmondott az országról – egy nagyon szép jelzővel. 

De a teljesség kedvéért álljon itt a teljes mű:

„Színpadember lett a magyar kormányfő. Játszik.

Tetszeleg.

Ripacskodik.

Közben szégyenország lettünk.

Ő tette ezt.

Kell egy ország, ami a mi országunk.

Vigyáz ránk.

Kell egy ország, aminek fontosak vagyunk.

Kell egy másik Magyarország.

Készülünk.”