Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Gyurcsány “elvetemültnek” nevezte Orbán Viktor rendszerét

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, frakcióvezetője felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ismét Orbán Viktor miniszterelnökről beszélt, miközben „elvetemültnek” nevezte a rendszerét.

Gyurcsány Ferenc rendszeresen jelentkezik különböző posztokkal a közösségi médiában, most is így tett. Orbán Viktor neve ezúttal sem maradhatott ki a bejegyzéséből, miközben a rendszerét elvetemültnek nevezte.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

„Az ellenzék jelenlegi áramlatai, mozgalmai, pártjai egészen addig együttműködésre kötelezettek, amíg Orbán elvetemült rendszere létezik. Ez nem vélemény, ez tény.” – szólt oda ismét Gyurcsány a Facebook oldalán.

„Az együttműködés politikai kötelesség, nem pedig morális hazugság. Ez utóbbi éppen az együttműködés elárulása lenne. Ugyanakkor okszerűen és legitim módon versengenek az egyes ellenzéki áramlatok, ahogy egy párton belül is vetélkednek a gondolatok, a személyek, a csoportok.”

„Tehát egyszerre van együttműködési kötelezettség és verseny az ellenzéki szereplők között. A verseny ugyanakkor nem politikai- és karaktergyilkossági kísérlet, nem totális háború, az együttműködés pedig nem az elfogadhatatlan, esetleg a nem vagy alig létező egyenrangú elfogadása. Teljesítményversenyre van szükség.”

„A tegnap nem belépő a holnapba. A szép holnap ígérete pedig nem helyettesíti a mai teljesítményt. Mi, itt az ellenzék egyik pártjában, a Demokratikus Koalícióban ezt gondoljuk. Eszerint cselekszünk. 2023-ban.”