Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Gyurcsány Ferencnek elege lehet: “eddig tartott, most tovább”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszédet mond az MSZP, DK és Párbeszéd a Sargentini-jelentés kapcsán szervezett tüntetésén Budapesten, a Bem téren 2018. szeptember 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos
not image

Takács Petra

2022. szeptember 14. - 08:07

A korábbi miniszterelnöke azt mondja, hogy ezt a küzdelmet a demokratikus koalíció vezeti, és továbbra is hisz abban, hogy képesek lennének kezelni az ország irányítását.

Noha nagyon sokan vannak, akik soha többé nem kérnek Gyurcsány Ferenc politikai vezetéséből, a volt miniszterelnöknek esze ágában nincs visszavonulni. Olyannyira nem, hogy hónapok óta „készül”, és már azt is tudhatjuk, hogy ez mit jelent.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Gyurcsány szentül hisz abban, hogy a DK képes lenne vezetni az országot, illetve szerinte az Orbán-kormány nem marad meg ebben az időszakban. A jobboldal természetesen más véleményen van, addig Gyurcsány folytatja az üzengetést, ezúttal Medgyessy Péter neve is elhangzott.

„Eddig tartott, most tovább. Ha jól emlékszem 2001-ben én írtam Medgyessy Péter elhíresült szövegét: “Eddig, és ne tovább!” Igaz, helyénvaló szöveg volt akkor. Most a magam szövegét írom és mondom: eddig tartott, most tovább!” – írta az elégedetlen Gyurcsány a Facebook oldalán.

„2006 óta innen és onnan is belém vájják körmüket mindenfajta emberek: semmirekellők, középszerűek, képességesek, akarnokok, sértettek, feltörekvő tehetségesek, tehetségtelenek, politikai bűnözők és jószándékú szerencsétlenek.”

„Megtették. Volt idejük, hogy megöljenek. Akarták, nem sikerült. Eddig tartott. Ha kellett fizetnem barmiért is, mostanra megfizettem. Most viszont akkor elvégezzük dolgunkat. A dolgunk pedig, hogy egyértelmű választ adjunk erre a történelmi, politikai rettenetre, ami Orbán Viktorhoz és a Fidesz nevű bűnszervezethez kötődik.

„Ezt vagy mi csináljuk meg, vagy jó ideig senki. Mi megcsináljuk. Demokratikus, szabad európai Magyarországot teremtünk. Mindenki jöhet, de senkire nem várunk. Nincs egyrészt-másrészt. Ezt a küzdelmet egy jobb országért a Demokratikus Koalíció vezeti. Hazánkért. Rendületlenül. Erre készülünk.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.