Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Gyurcsány szerint, ami most jön, azt az Orbán-kormány nem éli túl

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond a párt európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. április 14-én. MTI/Mohai Balázs
not image

Takács Petra

2022. szeptember 8. - 07:36

Gyurcsány Ferenc azt mondja, tudja, milyen ez, látta és érezte egykor, amikor elfogy a levegő és nincs tovább, így arra számít, hogy az Orbán-kormány mindezt már nem éli túl.

Gyurcsány minden eddiginél vészjóslóbban beszélt arról, hogy szerinte mi vár az Orbán Viktor vezette kormányra. Egészen odáig ment, hogy azt mondta, „Orbánnal a legerkölcstelenebb jobboldal jött vissza.”

„Vége. Tudom, hogy milyen. Láttam, éreztem egykor. Elfogy a levegő. Mert ugye mindennek rendelt ideje van.” – írta a posztjában Gyurcsány, aki szerint, ami most jön, azt a jelenlegi kormány nem éli túl.

„Nekik most fogy el a levegő. Ami most jön, azt ez a kormány nem éli túl. Demokratikus világban ez természetes. Jönnek és mennek a kormányok, a kormányfők. Nekik ez nem természetes, mert kiválasztottnak hiszik magukat. Azt hiszik, hogy az övék a népakarat képviseletének kizárólagos történelmi joga.”

Gyurcsány szerint a baj már akkora, hogy az ügyeskedés sem segít, „végünk van.” Hozzátette, 2006 arról akart szólni, hogy új szövetséget kell kötni az emberekkel, de akkor nem járt sikerrel, és elismerte, elrontotta, ám most hisz abban, hogy sikerülni fog, és erre készülnek.

„Ahogy Bibó írja, a magyar jobboldal legpocsékabb vonása, hogy azt hiszi, jár neki valami. Pedig semmi se jár. Orbánnal a legerkölcstelenebb jobboldal jött vissza. Elvettek, elraboltak, elhazudtak mindent.”

„Nagyképű, műveletlen, fennhéjázó, tolvaj jobboldalt teremtettek. Lehetnénk máshol. Egy jobb országban. Milliók fogják most azt tapasztalni, hogy vége van eddigi életüknek. Fájdalmas lesz. Nem kicsit, nagyon. Becsukódnak az ajtók. Ezért lesz vége Orbánék uralmának is.”

„Néptámogatás nélkül nincs demokratikus néphatalom. Ez már régen nem demokrácia. A baj akkora, hogy az ügyeskedés már nem segít. Végük van. 2006 arról akart szólni, hogy új szövetséget kell kötni az emberekkel. Becsületes, igaz szövetséget. A hazáról. Rólunk. Akkor nem sikerült. Elrontottam. Most sikerülni fog. Erre készülünk.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.