Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Gyurcsány Ferenc nem marad csendben, nem vesz vissza: „897? Normális vagy, ember?”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. augusztus 1. - 07:09

A volt miniszterelnök, aki a kormányzásának ideje alatt történtek és a rengeteg kritika után sem vonult vissza a politikától, ezúttal a HVG cikke kapcsán reagált.

Gyurcsány Ferenc továbbra is aktív a politikában, és egyre inkább azt hangoztatja, hogy „készülnek”. Vannak, akik támogatják, és azt szeretnék, hogy újra ő vezesse az országot, míg sokan mások hallani sem akarnak erről.

Gyurcsány egy ideje szinte minden nap jelentkezik a közösségi médián keresztül, és nem fogja vissza magát. Kemény kritikákat fogalmaz meg Orbán Viktor miniszterelnökről, akit az utóbbi időben inkább „öregúrnak” nevez.

Ezzel párhuzamosan felesége, Dobrev Klára, aki az előválasztásokon messze nem kapott akkora támogatást, mint azt sokan gondolták, ugyancsak nem kíméli a kormányt és Orbánt, csak úgy záporoznak tőle a posztok, miszerint az ország nagyon rossz irányba halad. A jobboldalnak teljesen más véleménye van erről, és időről időre válaszolnak a baloldalnak.

Így tették ezt akkor is, amikor a Fidesz azt mondta, Gyurcsány vezetésével soha nem lett volna rezsicsökkentés, illetve már mindenki piacon áron tankolna a kutakon. A baloldal folytatja, és várhatóan újabb posztokat fog megosztani a közösségi hálón, ahol igyekeznek minél több embert elérni és meggyőzni.

Gyurcsány Ferenc ezúttal a HVG egyik cikke kapcsán reagált, amiben a magyar miniszterelnök egyik videóját elemzik. „A videó tetőpontja, a Holdról is látszik az a 897 Gyurcsány Ferenc, amit a miniszterelnök fontosnak tartott megjeleníteni.” – írja a HVG szerkesztője, amit maga az érintett is elolvasott.

Nemcsak elolvasott, hanem reagált is rá. „897? Normális vagy, ember?” – tette fel a kérdést Gyurcsány, aki ezúttal lehagyta a „készülünk” körítést, de lehetséges, csak órák kérdése és ismét erről fog beszélni. Más kérdés, hogy egy felmérés szerint, ha most tartanának választásokat, újra a Fidesz nyerne, és nem kis különbséggel, miközben Márki-Zay Péter egyértelműen üzent a DK-nak, majd befutott a válasz az ellenzéki összefogás emlékére.