Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Gyurcsány Ferenc vasárnap is üzent: Micsoda rongyemberek vagytok

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) távozik, miután sajtótájékoztatót tartott Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körű együttműködésnek. Jobbról Barkóczi Balázs, a DK szóvivője. MTI/Kovács Tamás

Takács Petra

2022. október 2. - 07:34

Gyurcsány Ferenc ezúttal az elbocsátott tanárok kapcsán üzent, miközben ismét egy legendás együttestől igyekezett idézni.

Gyurcsány Ferenc is értesült az elbocsátott tanárok helyzetéről, és úgy érezte, ismét írnia kell pár sort, amit vasárnap reggelre időzített. A bejegyzésében hosszasan taglalta a helyzetet, és igyekezett olyan megvilágításba helyezni a dolgot, ami nem feltétlen szokványos.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

A “rongyember” kifejezés is előkerült, és hozzátette, a “szemét újratermeli magát”, miközben egy drámai filmet is ajánlott, és azt javasolta, nézzék meg az emberek, de Orbán Viktor neve sem maradhatott ki.

„Bolyonganak, lelkesednek, okosak, nem tanulnak, nem úgy, ahogy sok szülő es még több tanár szerint kellene. Ehhez képest (!) lehetetlen filmeket néznek. Soha nem hallottunk azokról. Sokuk sok nyelvet beszél. Olvasnak. Kétségtelen, nem sok klasszikus regényt. Okostelefon a kézben egész nap.” – írt Gyurcsány a vasárnap reggeli bejegyzésében a Facebook oldalán.

„De többségüknek – csak példaként mondom- egyelőre nincs is sok köze a lehetetlen kötelező iskolai irodalomhoz, ezért azok elolvasása legtöbbször büntetés nekik. (Na, jó, most egy tucat más tárgyat és példát írhatnék. Reggel van. Ez ugrott be. Elnézést a kémia tanároktól!:))”

„Antigonét kell olvasni tizenötévesen. Bemegyek a Mammutba. Viszem a legkisebb Gyurcsányt falmászásra. Jól öltözöttnek tűnő okos irodalomtanár-szerű asszonyt lenne kedvem megkérdezni: – Tessék mondani, Ön valójában mit gondol Atigoné és Kreon vitájáról, hogy itt most a falmaszás előtti tíz percen még mit mondjak Marcinak: akkor most Polüneikészt el lehet-e temetni, vagy nem.”

„Nem teszem meg. Már csak azért se, mert a nekem bonyolult nevű Polüneikészre már én se emlékszem. (Azt meg nem is értem, miért kellene erre a névre emlékeznem. Az amerikai palacsinta receptje falmászás után Marcit és engem is sokkal jobban lázba hoz.)”

„Márpedig olvashatnának olyat is, ami fűti a fantáziájukat, értik a nyelvét, talán még az iskolai szünetben is beszélnek róla, hogy tudniillik “azok például menjenek a francba, mert…”. Ha a gyerekeink kivétel nélkül nem beszélnek élményszerűen a kötelező olvasmányokról, akkor azoknak a könyveknek az olvasása büntetés. Nem lehetne öröm az olvasás? Csak kérdezem.”

„Szerintünk ne büntessék gyerekeinket! Nyilván ismerik a Pink Floyd dalát!? “Teacher, leave them kids alone”, azaz “Hagyjátok a gyerekeinket!” Meg hagyjatok élni bennünket. Nehezen, de megtaláljuk az utunkat. Nélkületek könnyebben.”

Most megint kirúgtatok pár tanárt. Valószínűleg jó embereket. Micsoda rongyemberek vagytok. Ugye tudjátok, hogy ennek csak rossz vége lehet számotokra!? Miért csináljátok akkor? A szemét újratermeli magát. Fájdalmas módon vannak szemetek, akik erre jelentkeznek pár százezer forintért. És megteszik.”

„Vagy egy drámai film. A felolvasó (https://hu.m.wikipedia.org/wiki/A_felolvas%C3%B3_(film)) A szép, ártatlannak tűnő lány csak tette a dolgát. Olvasni nem tudott, de jól ölte, akit ölni kellett. Ügyes volt, sok volt a halott. Ő nyilván nem hibás. Parancsot teljesített. Neki ez volt a dolga. Ölt. Nem vette észre a film szerint, hogy mit tesz. Olvasni se tudott. Parancsot teljesített ő semmit nem csinált.”

„Nézzétek meg a filmet! Esetleg hallgassátok meg ifjúságom egyik fent mutatott dalát is. Talán többet fogtok érteni a világból és felelősségetekből, mintha csak leporoljátok nagymama kredencén az Orbán nevű csávó lassan sárguló fényképét. A porrongyot időnként azért rázzátok ki! Belemegy az atka. És menjetek tüntetni. Egyelőre ennyi maradt. A nagyinak nem kell megmondani.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.