Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Gyurcsány Ferenc: „A Haza ennél többet kíván”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK elnök-frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 20-án. Előtérben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j2). MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Továbbra is folytatja a hangolódást a 2023-as politikai esztendőre Gyurcsány Ferenc, aki a legújabb írásában is Orbán Viktor miniszterelnökről beszél.

Gyurcsány Ferenc lassan egy napot sem hagy ki arra, hogy írjon pár sort a Facebook oldalán. Így tett most is, és Orbán Viktor neve ezúttal is bekerült a sorai közé, miközben házmesterről és vezetőről értekezik.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

„Házmester vagy vezető? Orbán világa elvette a jogunkat, hogy falu-, városlakó polgárként magunk irányítsuk helyi közösségi életünket. Érdemi jogaink alig vannak, intézményeink szinte egyáltalán, pénzünk szinte semmi.” – írta a hétfői posztjában Gyurcsány.

„Választhatunk vezetőket. Ebben a helyzetben a megválasztott vezetők legsúlyosabb dilemmája, hogy ügyintézők, házmesterek lesznek, vagy politikai vezetők. Szerintem is öröm minden leaszfaltozott utca, egy felújított tér, egy új biciklisáv, ha éppen az kell. A kérdés, hogy ez elég-e.”

„A Haza szempontjából a polgármester ambíciója kevésbé fontos. Szerintünk valójában arra kell válaszolni, hogy mi szolgálja a Köztársaság helyreállításának érdekét.” – folytatta a bejegyzésében az egykori miniszterelnök.

„A Demokratikus Koalíció szerint az, ha a települések lakóit választott vezetőik Orbán rendszerével szemben politikai közösséggé szervezik és közösen küzdenek a szabad Magyarországért. Aki ehelyett csak házmester, az legyen házmester. Szükség van arra is. A Haza ennél többet kíván. 2023-ban.”