Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Gyurcsány Ferenc 2023-ra készül: „A megváltás az Örökkévaló kiváltsága”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb sorokat fogalmazott meg az egykori miniszterelnök, hangolódván a 2023-as esztendőre, ami szintén nehéznek ígérkezik.

Gyurcsány Ferenc őszintén hisz abban, hogy a DK képes lenne irányítani a magyar kormányt. Többek között emiatt is hozták létre az árnyékkormányt Dobrev Klára vezetésével, aki ugyanazon a véleményen van, mint a férje.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

„A megváltásban való hit a nyugati, egyistenhitű vallások lényege. A megváltás szabadulás: szabadulás a bűntől, a szolgaságból. A Megváltó szabadít. Reményt ad, életben tart, erőt a túléléshez, vagy csak egyszerűen az élethez.” – írta december 31-én, 2022 utolsó napján Gyurcsány a Facebook oldalán.

„A megváltás az Örökkévaló kiváltsága. Nekünk dolgunk van. Élhetővé, tisztességessé tenni életünket, vigyázni egymásra, biztonságot nyújtani az embereknek. Nekünk dolgunk van.” – folytatta a bejegyzésében.

Nincs földi megváltó

„Érteni, elfogadni emberi létünk egyediségét, az egyes ember megismételhetetlenségét, ezért az élet mindenek felettiségét, küzdeni azzal, azokkal, akik ezt irgalmasság helyett az kisajátító önzés magán-, vagy közéleti útjára lépnek.”

„Nekünk dolgunk van. Felismerni, hogy nincs földi Megváltó. Neked kell tenni, cselekedni, dolgozni, óvni, segíteni. Aki ehelyett a Megváltóra vár, az feladja önmagát, családját, nemzetét, hitét és felelősségét az emberiség csodájának megőrzésében.”

„A cselekvés pártján állunk. Ezzel a meggyőződéssel készülünk a következő évre. Legyen jobb, élhetőbb, igazabb, igazságosabb!” – zárta le a sorait a korábbi miniszterelnök, készülvén a 2023-as évre.