Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Gyurcsány: „elrabolták az országot, metszően fájó élelmiszerinflációt hoztak”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), mellette felesége, Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetõje (b), jobbról Bõsz Anett, a DK fõpolgármester-helyettese a Demokratikus Koalíció XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vásárolni volt Gyurcsány Ferenc, ahol ősz, hosszú hajú, lófarkat viselő férfi ihlette meg. 

A DK elnöke a karácsonyi bevásárlás kapcsán osztott meg egy újabb művet a közösségi oldalán, amelyben az infláció kerül a középpontba. 

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Elmondása szerint Szántódon tért be egy Spar áruházba, ahol egy hosszú hajú, lófarkat viselő férfi, aki „amolyan bohém, pesti ember benyomását kelti. Borostás. Sovány, karakteres arca van, inkább zöld szemekkel”, savanyú káposztát akart venni, de nem tette – az ára miatt.  

Mindeközben az áruházi hangosbemondó beszámolt a legújabb akciókról, hiszen „biztatni kell a vásárlókat, hogy vegyenek valamit”. 

Még Gyurcsány Ferenc számára is mellbevágó az infláció 

„Másodszor vásárolok a karácsonyi hosszú napokra. Tegnap Pesten az egyik felét, ma a még hiányzót Szántódon. Sokan leszünk, úgy tízen. De így is mellbevágó a számla. Még nekem is” – állítja Gyurcsány. 

„Elrabolták az országot. Metszően fájó élelmiszerinflációt hoztak a fejünkre. Mennyi a negyven, ha csak tizenöt a bér? Cserbenhagytak bennünket. Megöl bennünket a valóság. A semmi. Az élhetetlen élet. Kuszahaza. Lent szorít, fent csillagos ég” – írta. 

„Homályos a reggeli köd. Tönkretettek bennünket. Árcédulákon éljük a napot, az évet, a semmit. Te tetted.  Aztán majd jönni fog, mert jönni kell. Egy jobb kor. Egy jobb élet. Volt már hasonló jajj, Vörösmarty jobban írta.Drága a savanyú káposzta mostanában” – tette hozzá.