Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

Gyurcsány: Az élet teremti az Istent, vagy az Isten teremti az életet?

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc december 25-én sem hagyta olvasnivaló nélkül a követőit, aminek középpontjában részben a teremtés állt.

Gyurcsány Ferenc azt írja, az élet a legnagyobb csoda, miközben száznál valamivel több kémiai elem úgy rendeződött össze, hogy a majdnem semmi életre kelt. Ezután pedig minden jött magától, ahogyan a természet alkotta.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

„Az élet a legnagyobb csoda. Száznál valamivel több kémiai elem úgy rendeződött össze, hogy a majdnem semmi életre kelt: megmozdult, válaszolt, megsokszorozta önmagát.” – kezdte a sorait Gyurcsány a Facebook oldalán karácsonykor.

„Hogy ki vagy mi volt a rendező, nem tudjuk. Az egyik hisz az anyagi világ felsőbb elrendezettségében, az isteni akaratban, a másik pedig ezzel szemben a véletlen teremtő valóságában.”

A korábbi miniszterelnök hozzátette, az élet egy alig magyarázható csoda, így okszerű, hogy a csoda mögött is csodát keresünk. Ennek kapcsán tette fel a kérdést, hogy Isten teremti az életet, vagy az élet Istent?

„Az élet alig magyarázható csoda, így okszerű, hogy a csoda mögött is csodát keressünk. Minden kultúra megtalálta saját Istenét az élet, a rend végső forrásaként. Az élet teremti az Istent, vagy az Isten teremti az életet?” – tette fel a kérdést.

„A kérdés válasz nélkül is a létező világ, más életének elfogadásában, a szeretetben nyer evilági, végül praktikus értelmet. Kell-e a szeretethez Isten? Karácsony csendes merengése szótlan magánnyá dermed.”