Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Gyurcsányék szerint az Orbán-kormány nem veszi komolyan az egészségügyet

Fotó: Beoltanak egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban 2022. március 5-én. MTI/Komka Péter
not image

Takács Petra

2022. szeptember 21. - 23:41

A DK most épp arról beszél, hogy szerintük a kormány nem veszi komolyan az egészségügyet.

A kormánynak minden áron biztosítania kell a gyermekek egészségügyi ellátását – mondta a Demokratikus Koalíció egészségügyi árnyékminisztere, országgyűlési képviselője.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Komáromi Zoltán szerdai online sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelés humánerőforrás-hiány miatt átmenetileg szünetel.

A DK politikusa megjegyezte: a szülőknek és a gyermekeknek ötven-száz kilométert kell utazniuk, hogy hozzájussanak “egy adott szintű” ellátáshoz. Az elmúlt tizenkét évben bebizonyosodott, hogy a kormány nem veszi komolyan az egészségügyet – jelentette ki Komáromi Zoltán.

A DK-frakció határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben azt követeli, a kormány mindent kövessen el azért, hogy az egészségügyi, különösen a gyermekegészségügyi ellátás folyamatosan magas színvonalú legyen – közölte.

(MTI)