Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Gyurcsány üzeni: „Értjük, hogy mi a dolgunk”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc kiemelte, értik, hogy mi a dolguk, és ezen az úton haladnak előre, miközben továbbra is azt mondják, ők a megoldás.

Gyurcsány Ferenc láthatóan szeret elmélkedni bizonyos dolgokon, akár mélyebb szinten. Előszeretettel posztol hasonló sorokat a Facebook oldalán, mialatt igyekszik elmondani a véleményét.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Legutóbb is így tett, aminek ideje alatt szóba kerültek a „gondolat”, az „élet”, de még a „birodalmi gondolat” is. A „nemzet” ugyancsak szerepelt a sorok között, és közben hangsúlyozta, értjük, hogy mi a dolguk, és teszik is.

„Szabad-e ölni a gondolatot, ha az kell az élethez? Ha meghal a birodalmi gondolat, akkor meghal a birodalom? Kell-e ahhoz birodalom, hogy éljen a nemzet? Bármelyik nemzet.” – fogalmazott az új bejegyzésében a korábbi miniszterelnök.

„A birodalmi gondolat, eszme, az ebből következő akarat pusztít. Mert az úgy akarja naggyá tenni saját nemzetét, hogy pusztítja a másikat. Nem úgy általában, hanem a maga megveszett gyakorlatiasságában, az embert, a gyermeket, az asszonyt, az embert, a kultúrát, mások államát.”

„A birodalmi gondolatnak ezért vesznie kell, ha az életet védeni akarjuk, minden ember életét, bárki bárhova is született. Az a világ, az az Európa, amit mi formálni, építeni akarunk, erről is szól. Talán leginkább erről.”

Gyurcsány a mondandója végén azt is mondta, értik, hogy mi a dolguk. „Van a gondolkodásnak mélysége. Van a haza gondolatának emelkedettsége. De mindenek felett az ember van. Értjük, hogy mi a dolgunk. És tesszük.”