Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Gyurcsány azt mondja, nem szeretné uralni a DK-t

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a főváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc az t mondja, még a nyolcéves fiát se uralja, és a DK-val ugyanez a terve, nem akarja uralni a pártját.

Gyurcsány Ferenc magabiztos a DK-t illetően, szerinte a pártja képes lenne irányítani az országot. Most arról is beszélt, hogy a Demokratikus Koalíció messze a legnagyobb párt az ellenzéken belül.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Kiemelte, ugyanakkor nem szeretné uralni a pártját, amit felnőtt nők és férfiak alkotnak. Hozzátette, szépen bánnak egymással, együtt vannak, ugyanakkor mégis külön. Ezzel együtt elismerte, ő is szokott hibázni, és látja, hogy vannak hibák.

„Az élet győztes veszteségei Szoktam vitatkozni barátaimmal. Gyermekeimmel, feleségemmel, mi több, önmagammal. Aztán hol így, hol úgy alakul a vita vége.” – kezdte a legújabb posztjában Gyurcsány.

Gyurcsány látja a hibákat

„Most egy elég nagy közösséget vezetek, a Demokratikus Koalíció nevű pártot. Ez a párt az ellenzék messze legnagyobb pártja. Kevés nyilvános marcangolás jellemez bennünket. Szépen bánunk egymással, együtt vagyunk, persze mégis külön.”

„Nem uralom még nyolcéves fiamat se, végképp nem szeretném uralni ezt a pártot. Ezt a pártot felnőtt nők és férfiak alkotják, vezetik, hol jól, hol rosszul döntenek. Ha megkérdeznek, véleményt mondok.”

„Szerintem lehet hibázni. Én is hibázom. Baj lenne, ha abbéli félelmükben, hogy valaki valahol hibázni fog, mindenről mi szeretnénk dönteni. Látom, hogy vannak hibák. Meg azt is, hogy ezekkel együtt is szépen megy ez a párt előre. Amíg így van, addig ezeket a hibákat közös életünk győztes veszteségeiként fogom látni.”