Clouds
21 Budapest
Dollár
360,22 Ft
Euró
391,18 Ft
Font
446,01 Ft
Bitcoin
23,680 $

Gyurcsány Ferenc: a DK cselekvő, vezetett, szervezett párt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc a közösségi médiában tett közzé egy bejegyzést, melyben leszögezte, az árnyékkormány nem csupán egy kommunikációs fogás, de azt is megosztotta, hogyan vélekedik pártjáról.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben részletesen megosztotta, mit gondol pártjáról. A politikus azzal kezdte posztját:

Soron kívül Nyolc emberrel végeztek egy mexikói szórakozóhelyen, válogatás nélkül lőttek

“Ha nincsenek válaszaid, akkor is kell kérdezni. De ha csak kérdezni tudsz, akkor nem vagy politikus. A Demokratikus Koalíció a semmiből indult. Ma azért az ellenzék legnagyobb pártja, a holnap Magyarországának reménye, ígérete, mert válaszai is vannak.”

Úgy folytatta, “nem járt le a szabadság ideje, sőt!”, kiemelve, hogy “a szabadság nem önzés, nem a hatalmasok szabadsága a mások felett”, s úgy véli, az emberek szabadságának “legfőbb védelmezője az emberek szabad, erős, felelős állama”.

A politikus úgy véli, ez a gondolat, illetve az ehhez köthető cselekedetek sorozata kiemeli pártját, a Demokratikus Koalíciót az ellenzéki világból, hangsúlyozva, hogy a párt által alakított árnyékkormány nem egy kommunikációs fogás, “hanem felelős politikusok szervezett készülése, munkája, hogy visszaadjuk a hazát a nemzetnek”.

Gyurcsány szerint azonban ezt “mások ezt nem értették, vagy nem tudtak, mertek cselekedni”, pedig álláspontja szerint a hazafiasság nem ünnepi beszéd, hanem cselekvés. Ezen a ponton kiemelte:

“A DK cselekvő párt. Vezetett, szervezett párt.”

Bejegyzését azzal zárta, hogy ennek okán ahogyan most is, úgy a jövőben is jelen lesznek a DK-val a belpolitikában, végezetül kiemelve, “a Demokratikus Koalíció a jövő tisztességes, erős, sikeres Magyarországának pártja. A haza pártja.”