Clouds
21 Budapest
Dollár
359,30 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
444,85 Ft
Bitcoin
23,729 $

Gyufaszálként roppantak össze a villanypóznák a brutális havazás után a briteknél

Fotó: Unsplash/ Tengyart A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

20 éve nem látott mennyiségű hó hullott az Egyesült Királysághoz tartozó Shetland-szigeteken, melynek következtében a villanyvezetékek leszakadtak, a villanypóznák pedig gyufaszálként roppantak össze a hó súlya alatt.

A Shetland-szigeteken lakók példátlan helyzettel szembesültek, miután 20 éve nem látott mennyiségű hó esett az elszigetelt területen, melynek következtében a villanyvezetékek leszakadtak, a villanypóznák pedig összeroppantak a lehullott hó súlya alatt.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

Egyes kábelekre olyan vastagon tapadt a hó, hogy a szakembereknek kalapáccsal kellett leverniük, jelenleg pedig több ezer ember küzd az áramkimaradással, ugyanis a hálózat helyreállítása nagyon sok időt fog igénybe venni.

A Sky News jelentése szerint a közösség azonban úgy határozott, közös erővel helyreállítják az áramellátást.

Az Egyesült Királyság egyik legeldugottabb területén azonban óriási kihívást jelent ez a feladat, főként azért, mert olyan tetemes mennyiségű hó hullott, hogy bárhová néz az ember, mindenütt csak meghajlott, összeroppant és a hó által betemetett villanypóznákat látni.

Shetlanden már 20 éve nem volt ilyen hóesés, a mérnökök pedig hihetetlen nehézségekkel néznek szembe a helyreállítási munkálatok során: sok helyen kalapácsokkal távolítják el a fagyott havat a megrongálódott kábelekről.