Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Az egyik győrszentiváni iskolában 7 szombaton is lesz tanítás, cserébe hosszabb lesz a karácsonyi szünet

Fotó: Unsplash/Element5 Digital
not image

Takács Petra

2022. augusztus 30. - 20:23

Noha szombaton is kell majd tanulni az iskolában, a diákok cserébe hosszabb ideig élvezhetik a karácsonyi szünetet.

Hét szombati napon is tanítanak a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, de hosszabb lesz a karácsonyi szünet – közölte az iskola fenntartója, a Pannonhalmi Főapátság kedden az MTI-vel.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

A közlemény szerint a főapátság által fenntartott oktatási intézmények vezetői számára augusztus közepén tartott vezetői tanévnyitó értekezleten merült fel “a körülöttünk zajló eseményekre reagálva” a szombati tanítási napok bevezetése intézményvezetői hatáskörben.

A Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola nyílt levélben kereste meg a szülői közösséget a hét szombati tanítási nap, valamint a téli szünet meghosszabbításának kezdeményezésével, amelyhez a teljes szülői közösséget képviselő szülői munkaközösség támogatólag állt – írták.

Megjegyezték: az iskola honlapjára is feltöltötték a tájékoztatást, és egyetlen szülői kifogás sem érkezett sem az iskolához, sem pedig a fenntartóhoz.

Jelezték: a szeptemberi és októberi szombati tanítási napoknak köszönhetően hosszabb karácsonyi szünetet tudnak biztosítani: december 19-től január 6-ig.

Az iskola az intézkedéssel két tanítási hét költségét takarítja meg, a tapasztalatok alapján pedig a fenntartó megvizsgálja, hogy szükséges vagy előnyös-e a további alkalmazása.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.