Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Győr polgármestere szerint nem létező dolog ellen tüntetnek az emberek

Fotó: Dézsi Csaba András, Győr polgármestere beszédet mond, mellette Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke (j) a győri Káptalandomb és a vár megmaradt részei nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé avatásán 2022. április 22-én. MTI/Krizsán Csaba
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

Hónapok óta küzdenek a lakók azért, hogy a lakóházak közelében lévő ipari park bővítését megakadályozzák.

Aktivisták molinókkal tüntettek a győri városháza előtt a Győrszentiván közelében kijelölt ipari park bővítése ellen, miután attól tartanak, hogy oda adott esetben veszélyes üzemek is beköltözhetnek.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A helyzet még feszültebbé vált, amikor egy egyszerű adatigénylés miatt a katasztrófavédelem egy akkumulátorgyárról tett említést a válaszlevelében, ám Dézsi Csaba András, Győr polgármestere szerint akkumulátorgyár építéséről egyelőre szó sincs.

„Egy olyan akkumulátorgyár ellen is tüntettek, amiről egyelőre nincs szó”, mondta Dézsi Csaba András az RTL Híradójának, majd szót ejtett az ipari park besorolásáról is, amely a területet fertőzés-, tűz- és robbanásveszélyes, zajos és bűzös tevékenységek végzésére is alkalmassá teszi.

Mint mondta, ő úgy látja, hogy ez a besorolás nem indokolt, így érdemes lehet majd idővel felülvizsgálniuk. Az biztos, hogy azok az érdeklődő cégek, akikről ő tud, ilyen besorolást nem igényelnek, mint ahogy abban is biztos, hogy egészségre káros üzemek nem települnek majd az ipari parkba, erre orvosként és polgármesterként is ígéretet tett a lakóknak.