Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Győr polgármestere szerint bár nem egyszerű a helyzet, de „ezt is túl fogjuk élni”

Fotó: Dézsi Csaba András, Győr polgármestere beszédet mond, mellette Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a győri Káptalandomb és a vár megmaradt részei nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé avatásán 2022. április 22-én. MTI/Krizsán Csaba
not image

Koós Alexandra

2022. október 20. - 13:08

Dézsi Csaba András kijelentette, most arra kell törekedniük, hogy mindenkinek legyen elég fűtése és meleg vize, a mostani helyzetre pedig egy megoldandó feladatként tekint.

Dézsi Csaba András polgármester legutóbbi interjújában arra utalt, „némi túlzással, ha Győrben eddig hanyatt dőltél, akkor egy pénzeszsákra estél”, ám sajnos ez ma már nem így van, a covid-járvány nehézségei után pedig a kibontakozó energiaválsággal szembesültek.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Elmondása szerint most arra kell törekedniük, hogy mindenkinek legyen elég fűtése és meleg vize, így kevesebb ideje van azzal foglalkozni, hogyan alakítsák a város struktúráját, ettől függetlenül nem akar panaszkodni, ugyanis a mostani helyzetre is egy megoldandó feladatként tekint.

Emellett úgy véli, a folyók városában nem kellene olyan nagy tragédiaként tekinteni az uszodák bezárására, hiszen ő annak idején a Mosoni-Dunában tanult meg úszni nyáron, télen pedig korcsolyázni, valamint biztos benne, hogy most is megoldást találnak minden problémára – írta az Index.

„Arra is emlékszem, hogy gyerekként a nagymamám átküldött a hideg szobába almáért, mert nem volt pénzük arra, hogy minden szobát kifűtsenek. Lehet, hogy most is így lesz, és ezt is túl fogjuk élni” – mondta.

Többféle nehézséggel kell megküzdeniük

A polgármester a Facebookon is rávilágított arra, jelenleg milyen nehézségekkel kell megküzdeniük, többek között elmondta, hogy a gáz ára a tízszeresére emelkedett az intézmények esetében, a Volán busz közlekedési díja pedig jövőre a mostani négyszerese lesz.

A távfűtés gázköltsége kapcsán kifejtette, decemberben 500 millió helyett 5 és fél milliárdba fog kerülni, a közvilágítás pedig a hatszorosára ment fel, miközben egyéb feladatokat is el kell látniuk, mint a közétkeztetés támogatása, a parkok, utak rendbetétele, a temetők fenntartása, stb.

Majd hozzátette, a győri lakosok ezer liter csapvízért nagyjából annyit fizetnek, mint egy palack bolti ásványvízért, emellett javaslatot tett arra, hogy a rászorulóknak 3-4 m³-t ingyen adjanak. Bár a helyzetet nem látja egyszerűnek, mégis szó nélkül tenni szeretné a dolgát, amelyet magára vállalt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.