Akciófilmbe illő volt a gyöngyösi Városházánál történt ámokfutás, újabb részletek derültek ki

A behavazott Gyöngyös látképe, középen a Fő téren álló barokk Szent Bertalan nagytemplom. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
not image

Nagy Noel

2021.június.18 - 10:46

Mint ismeretes, szerda kora délután egy férfi egy pisztollyal és egy késsel felfegyverkezve hatolt be a gyöngyösi polgármesteri hivatal titkárságának folyosójára.

A 46 éves V. Tamást végül megfékezték, nem történt személyi sérülés az eset következtében, viszont nem sokon múlt, hogy vérfürdő helyszínévé váljon a városháza – írja a Blikk. A hivatal egyik dolgozója felidézte a szerdai eseményeket a lapnak:

„Hallottam valami hangoskodást, kinéztem az ablakomból, ahonnan az épület körfolyosójára láttam. Alig hittem a szememnek, ott üvöltött egy férfi, kezében tisztán láttam a fegyvert, az oldalán egy kés lógott. Tisztán hallottam, amikor azt kiabálta: meg fogok ölni három embert!”

A dolgozó beszámolója szerint a rendvédelmi szolgálat egyik vezetője ekkora lerohant a kapuba, és azt is elrendelte, hogy zárják be az épületet, innentől nem léphetett be senki. Eközben a rendőröket is értesítette, akik azonnal elindultak a helyszínre.

„Nekem az őr annyit mondott utólag, hogy igyekezett gyorsan felmérni a helyzetet. Terelgette ki a dolgozókat az emeleten, sokaknak így sikerült kikerülni a veszélyes területről. Eközben a férfi ráfogta a biztonsági őrre a fegyverét” – mondta egy másik szemtanú, miközben a támadó gyilkossággal és ezt követően öngyilkossággal fenyegetett.

A második szemtanú hozzátette, hogy a biztonsági őr nem került sokkos állapotba, viszonylag higgadtan idézte fel a helyzetet annak ellenére, hogy egy gázpisztolyt fogtak rá. Az ezt követő jelentek viszont olyanok voltak, mintha akciófilmet láttak volna a gyöngyösiek.

A titkárság egyik munkatársnője ugyanis ismerte a támadót, mert 16 évvel korábban ő is a polgármesteri hivatal munkatársaként dolgozott. Odalépett hozzá, hogy megnyugtassa, eközben egy másik munkatárs pedig a férfi mögé lopózott is kirántotta a kést az övéből.

A rendőrök néhány perc alatt már kint voltak a helyszínen, összesen hat rendőrautóval, és azonnal lecsaptak a férfire, akit ellenállás nélkül megbilincseltek. Később a városháza pedig megerősítette, hogy valóban náluk dolgozott a férfi.

Mint a Blikk írja, V. Tamás egy nagyon rossz anyagi körülmények között élő férfi volt, aki egyedül nevelte kisfiát egy szociális bérlakásban. A lap megkérdezte a helyieket azon a lakótelepen, ahol a támadó élt, mindenki megdöbbent az eseményeken.

Az is kiderült, hogy a támadó zsebéből még egy elektromos sokkoló is előkerült és azóta már eljárás is indult ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt, a rendőrség pedig őrizetbe vette.

A Blikk kiemelte, hogy Tamás korábban egy televíziós műsorban is szerepelt még 2018-ban, ahol elmesélte a nehéz anyagi körülményeit, hogy a kisfiát és idős édesanyját egyedül kell eltartania, miközben egyre kilátástalanabbnak látta helyzetét.