Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Csalás vádjával tartóztatták le Gyömrő polgármesterét

Fotó: Unsplash/Max Fleischmann
not image

Takács Petra

2022. szeptember 16. - 06:57

A politikus mellett további öt gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Előzmény:

 

Bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt őrizetbe vették, majd letartóztatták Gyenes Leventét, Gyömrő ellenzéki polgármesterét – írta csütörtöki online kiadásában a Magyar Nemzet.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A lap információi szerint a napokban megjelentek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói a városvezető otthonánál, majd öt társával együtt őrizetbe vették Gyenes Leventét. Hozzátették: a hat gyanúsítottat a Szombathelyi Járásbíróság nem jogerősen csütörtökön letartóztatta.

Hat ember letartóztatását, valamint a nyomozás indoklását a Vas Megyei Főügyészség is megerősítette a Magyar Nemzetnek, a gyömrői polgármesteri hivatal azonban nem adott tájékoztatást – írták.

Gyenes Leventét 2016 tavaszán a Szegedi Ítélőtábla a kecskeméti számlagyárként ismerté vált büntetőügyben jogerősen kilenc hónap, két évre felfüggesztett felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, a közügyek gyakorlásától azonban nem tiltotta el.

A polgármester (Gyömrő 200 Kör) lemondott posztjáról, de az augusztus végi időközi választáson újra nyert. Tisztségét méltatlanság miatt 2017. január 11-én megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék.

Gyenes Leventét a Jó itt élni! Közösség színeiben a 2019. októberi önkormányzati választáson újra megválasztották Gyömrő polgármesterének.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.