Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Hirtelen két gyógyszertár is bezárt Somogyban, aggódnak a helyiek

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Emiatt az érintett települések lakóinak Hetesre vagy Kaposvárra kell utazniuk ahhoz, hogy ki tudják váltani a receptjeiket.

Egyik napról a másikra zárt be két gyógyszertár Somogyban, a változásról pedig a Mezőcsokonyát és Somogysárdot ellátó gyógyszerész tájékoztatta a polgármestereket, mondván, az egészségi állapota, a rezsiemelés és a munkaerőhiány miatt sem kívánja folytatni a munkát.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Ám emiatt az érintett települések lakóinak Hetesre vagy Kaposvárra kell utazniuk ahhoz, hogy ki tudják váltani a receptjeiket, ami tömegközlekedés igénybevételével akár több órás elfoglaltságot is jelenthet – számolt be az atv.hu.

Ballér Péter, Mezőcsokonya polgármestere elmondta, a kialakult helyzetre való tekintettel falubusszal próbálnak segíteni az időseknek, emellett az egyik lakos azt állította, ígéretet kaptak, hogy heti két alkalommal ki fogják váltani a szükséges gyógyszereiket.

A helyiek azonban bíznak benne, hogy rövid időn belül sikerül megoldani a problémát, s ennek érdekében Ballér Péter már beszélt is egy ismerős gyógyszerésszel, de a bezárt patika újranyitása több hónapba telhet még akkor is, ha sikerül gyorsan megállapodásra jutniuk.