Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Gyógyító hatás helyett akár káros is lehet a zenehallgatás?

TÉMÁK:
#Egészség #Zene
Fotó: Pexels / Illusztráció
Egészség/Életmód

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Egészségügyi szakemberek szerint bizonyos esetekben akár tragikus eseményekhez is vezethet a zenehallgatás.

A közösségi hálózatokon és különböző platformokon több olyan tanáccsal is találkozhatunk, melyek szerint a zenehallgatás elősegítheti a gyógyulást bizonyos betegségek esetében, azonban az erre vonatkozó tanácsok veszélyesnek bizonyulhatnak.

Soron kívül Nem kritikus Berlusconi állapota

A gyakran megosztott relaxációs zenei videók ma már jövedelmező üzletágnak számítanak, az ezek hallgatására buzdító tanácsok azonban rendkívül veszélyesek lehetnek, ha súlyos betegségek orvosi kezelésének abbahagyásához vezetnek, írja az AFP.

A különböző hangfrekvenciáknak egyelőre még be nem bizonyított terápiás tulajdonságokat tulajdonítanak. A streaming platformokon például számos lejátszási lista található „rákos sejtek elpusztítása” illetve ehhez hasonló címekkel.

A jó zene hallgatása ellazít, és kétségtelenül segít csökkenteni a szorongást és talán még a fájdalmat is, mondta Pierre Saintigny onkológus, aki hozzátette, hogy a hangfrekvenciás gyógyítás tudományosan semmilyen módon nem elismert.

Romy Sauvayre szociológus szerint fennállhat a késleltetett kezelés, sőt a gyógyulás esélyének elvesztése is azon betegek esetében, akik úgy vélik, hogy ez az alternatív gyógymód helyettesítheti a hagyományos orvoslást.