Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

A gyógyfürdőkkel is tárgyalni fog a magyar kormány a magas rezsik miatt

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hernádi Zsolttal, a MOL elnök-vezérigazgatójával tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án késő este. A december 5-én hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - a benzinárstopot megszünteti - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A magyar kormány igyekszik minden érintettel tárgyalni, ezt fogják tenni a gyógyfürdőkkel is a magas rezsiárak miatt.

A jelenlegi háborús és szankciós helyzet miatt Európában számottevően megnövekedtek a rezsiköltségek. Ez számos területet érint, és a magyar kormány igyekszik támogatásokat bevezetni, amikkel enyhíthetnek a nehézségeken.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A gyógyfürdők is nehéz helyzetben vannak, egyes helyek bezártak a magas rezsiárak miatt. Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón erősítette meg csütörtök délelőtt, hogy a fürdőkkel is tárgyalni fog a kormány.

Fontos látnia a kormánynak, hogy milyen támogatásra van szükségük a fürdőknek, melyek egy része bezárt, míg más helyek növelték az árakat. Az egyik fő cél, hogy a következő téli szezonban elkerülhessék a bezárásokat.