Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Összesen hatan haltak meg az angliai lövöldözésben, köztük egy gyermekkel

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 13. - 05:45

A jelentések szerint gyermekáldozata is van annak az angliai lövöldözésnek, ami Plymouth Keyham városrészében történt.

A Sky News összesen hat áldozatról számolt be, míg többeket kórházba szállítottak. Egy gyermek is van az a hat ember között, akik nem élték túl az angliai lövöldözést. A rendőrségi tájékoztatás szerint két nőt és két férfit holtan találtak a helyszínen. A feltételezett elkövető egy férfi volt, aki szintén életét vesztette.

Feltételezések szerint mindannyian a lőtt sebeikbe haltak bele, már nem lehetett rajtuk segíteni. Egy másik nőt, akit szintén lőtt sebekkel kellett kezelésbe venniük a mentőknek, később a kórházban meghalt.

A hivatalos tájékoztatásban foglaltak szerint az egyik áldozat egy 10 év alatti gyermek volt. A rendőröket még esti órákban, 18 óra 10 perc körül riasztották, mellettük több reagáló egységeket küldtek, akik az ilyen veszélyes esetekre vannak kiképezve.

Mentőautók és légimentők jelentek meg a gyilkosság helyszínén, de vezető mentősök is segítették a mentést. A rendőrség hangsúlyozta, nincs szó terrorizmusról, és nem keresnek más személyt a történtekkel kapcsolatban.

Több mint két tonna Európába tartó kokaint foglalt le a rendőrség Peruban

A BBC megszólaltatta az egyik szemtanút, aki elmondta, először kiabálás hallatszott, majd lövések dördültek el. Három, vagy talán négy lövést hallott, egyelőre nem tudni pontosan, hogy a támadó hány lövést adott le és milyen lőfegyverrel tüzelt.

Priti Patel belügyminiszter sokkolóként írta le az incidenst, és részvétét fejezte ki az áldozatok miatt. A háttérben nagy erővel zajlik a nyomozás, hogy kiderítsék, mi történt pontosan, és mi lehetett a támadó indítéka.