Életét vesztette a férfi, aki lezuhant egy szikláról a Gyilkos-tó közelében

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 29. - 11:08

Az áldozat testét több órába telt lehozni a hegyről egy nehéz bevetés során. 

Fekete Örs, a Hargita megyei Salvamont-Salvaspeo Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat vezetője közölte, hogy a tragédia okozója minden bizonnyal a figyelmetlenség és az ittas állapot volt, ezek következtében zuhant le a férfi a panorámakabin közeléből. 

A 37 éves áldozat három barátjával ment a kilátópontra, ahol elváltak, majd ők értesítették a hatóságokat, amikor a férfi nem tért vissza hozzájuk. 

„Egész nap túrázni voltak, ezután húzódtak be a panorámakabinba, ahol alkoholt fogyasztottak. A 37 éves áldozat egyszer elhagyta a helyiséget, nem tudni, miért. 22.30-kor értesítettek minket arról, hogy a férfi nem tért vissza. Két gyergyószentmiklósi csapattal indultunk a keresésére és meg is találtuk lezuhanva. Nem tudjuk, miért ment oda, ahonnan leesett, vagy mit akart, vélhetően az alkoholfogyasztás és a figyelmetlenség okozta a bajt. Nagyon nehéz eset volt, mert lefelé nem tudtuk lehozni, vissza kellett húznunk. Tíz hegyimentő közreműködésére volt szükség ahhoz, hogy kiemeljük onnan. Mintegy 80 métert zuhant” – nyilatkozta Fekete Örs.

„Ha nem tiszteljük a hegyeket, ez történik. Ha felmegyünk és alkoholt fogyasztunk, figyelmetlenek vagyunk, sajnos ez történik. Megcsúszott. A havas, jeges terepen nagyon figyelmesnek kell lennünk, különösen akkor, ha szakadék közelében járunk. Ő nem volt figyelmes, ivott… Nem is tudom, mit keresett ott, abban az irányban nem lett volna semmi keresnivalója” – magyarázta a Hargita megyei hegyimentők vezetője.

Hozzátette, hogy nem tudják lezárni a hegyeket, azonban nem véletlenül tették ki a figyelmeztető táblákat, amelyeket tiszteletben tartva megelőzhetők lehetnének ezek a balesetek – írja a Maszol.ro