Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Gyermeknapköziben lövöldöztek, legalább 30 ember meghalt Thaiföldön 

Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az elkövető egy fegyveres rendőrtiszt volt, aki ellen azóta hajtóvadászat folyik. 

Több mint 30 ember halt meg egy, amikor Thaiföld egyik északkeleti tartományában, egy gyermeknapközi otthonban lövöldözni kezdtek – közölte egy rendőrségi szóvivő.

Az áldozatok között gyermekek és felnőttek egyaránt voltak, osztotta meg a rendőrség hozzátéve, hogy a fegyveres egy volt rendőrtiszt, aki ellen hajtóvadászat folyik – írja az Al Jazeera.

A miniszterelnök riasztotta az összes ügynökséget, hogy lépjenek fel és tartóztassák le az elkövetőt – közölte a kormányszóvivő.

A lap arról ír, hogy a regionális közszolgálati iroda szóvivője eddig 26 halálesetet tudott megerősíteni: 23 gyermek, két tanár és egy rendőr volt az elhunytak között.

Thaiföldön a régió néhány más országához képest magas a fegyvertartás aránya, de a hivatalos adatok nem szólnak arról, hogy mennyien tarthatnak illegálisan fegyvert, de úgy vélik a szakértők, az elmúlt években sok juthatott be a környező országokból. 

Thaiföldön ritkák a tömeges lövöldözések, de 2020-ban egy ingatlanügylet miatt feldühödött katona legalább 29 embert ölt meg és 57-et megsebesített egy négy helyszínre kiterjedő ámokfutásban.

A South China Morning Post úgy tudja, hogy időközben 31-re nőtt az áldozatok száma.