Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Fotó: Unsplash/Steven Binotto
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A rendőrség jelenleg is keresi azt a fekete színű Volkswagent, melynek sofőrje és utasa megkísérelt elrabolni egy 12 és egy 13 éves kisfiút.

Az Independent jelentése szerint a két gyanúsított egy fekete színű Volkswagenben közelítette meg a 12 és 13 éves gyermekeket Lychpitben. A rendőrség arra figyelmeztette a hampshire-i szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek gyermekeik biztonságára.

A rendőrök közlése szerint két férfi egy fekete Volkswagenben szerdán 17 óra 44 perckor megközelítette a 12 és 13 éves fiúkat a Lychpitben, nem messze a Great Binfields Roadon lévő általános iskolától.

Az idegen férfiak pénzt ajánlottak a gyermekeknek, és arra kérték őket, hogy szálljanak be melléjük az autóba. A gyermekek azonban szerencsére nem engedelmeskedtek, és egy közeli szupermarketbe menekültek, mire a férfiak gyorsan elhajtottak a helyszínről.

A rendőrség egy sürgős felhívást is közzétett, hogy mihamarabb a két férfi nyomára bukkanjanak, jelenleg is széles körű nyomozást végeznek és várják a szemtanúk jelentkezését.

Noha a legfrissebb adatok nem állnak rendelkezésre az Egyesült Királyságban történt, a gyermekek sérelmére elkövetett emberrablások számáról, a hivatalos 2021-2022-es adatok alapján 6905 eset történt, a statisztikát elnézve pedig már 2013 óta folyamatosan emelkedik az elrabolt gyermekek száma az országban.