Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Gyermekek Világnapja: 5500 gyermek vesztette életét Gázában

A háború október 7-i kezdete óta több mint 5500 gyermek vesztette életét.

Fotó: MTI/AP/Hatem Ali
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

November 20-án tartjuk a Gyermekek Világnapját, ám ebben az évben egy lesújtó adat is társul a világnaphoz: amióta október 7-én kezdetét vette a fegyveres konfliktus a Hamász és Izrael között, több mint 5500 gyermek vesztette életét a Gázai övezetben.

Az Al Jazeera jelentése szerint Gáza 2,3 millió fős lakosságának mintegy fele gyermek, a palesztin tisztviselők legfrissebb adatai szerint pedig több mint 5500 gyermek életét követelte hétfőig a fegyveres konfliktus. Ez azt jelenti, hogy 10 percenként meghal egy palesztin gyermek. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A hivatalos adatok szerint további legkevesebb 1800 gyermek eltűnt, akikről feltételezik, hogy a romok alatt rekedtek, s már nem élnek.

További több mint 9000 gyermek megsérült, jelentős többségüknek pedig teljesen megváltozott az élete, hiszen saját szemükkel látják a háborút, ami vélhetően maradandó traumákat okoz nekik.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.