Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Gyermekek bántalmazásának gyanújával tartóztattak le három óvónőt Japánban

Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Bántalmazási vádak miatt tartóztattak le három óvónőt Japánban, amiért a gyanú szerint bántalmazták az óvodás gyermekeket.

A Guardian jelentése szerint a rendőrség letartóztatott három óvónőt a Japán középső részén fekvő Susono városában, miután azzal gyanúsítják őket, hogy rendszeresen bántalmazták a rájuk bízott kisgyermekeket: a fejüket ütlegelték, fejjel lefelé tartották őket, s több alkalommal bezárták őket egy fürdőszobába.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Sizuoka prefektúra rendőrsége arról számolt be, hogy vasárnap letartóztattak három nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy júniusban legkevesebb három gyermeket bántalmaztak a Susono városában található óvodában.

A város polgármestere, Harukaze Murata hétfőn újságíróknak nyilatkozva megosztotta, a letartóztatások mellett ő maga tett feljelentést az intézmény igazgatója ellen, amiért közlése szerint az igazgató megpróbálta eltussolni az eseteket.

Ezzel együtt sürgette a rendőrséget, hogy szélesebb körben folytassák a nyomozást az ügyben, miután eddig arra derült fény, hogy júniusban az egyik óvónő fejjel lefelé tartott egy kisfiút, míg egy másik óvónő ellökött egy kislányt, egy harmadik pedig egy másik kisfiú fejét ütlegelte.

A rendőrség azután tartóztatta le a három gyanúsítottat, hogy szombaton házkutatást tartottak az intézményben, válaszul arra, hogy a város vezetése a múlt hét folyamán nyilvánosságra hozta a június és augusztus között az óvónők által elkövetett, összesen 15 rendbeli bántalmazást.