18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Halálra vertek és éheztettek egy kétéves kislányt – egy barátjuk bízta gondjukra a gyermeket

Fotó: Unsplash/Caleb Woods
not image

Borbély Fanni

2021. október 16. - 20:12

Egy hongkongi házaspár beismerte, hogy bántalmazta egy barátja kislányát, aki alultápláltan és 70 sérüléssel került kórházba, de életét vesztette.

Pénteken a Legfelsőbb Bíróság meghallgatta a 36 éves Or Ching-man háziasszonyt, aki 2019. június 20-án hajnalban az eszméletlen Heiley Or-t bevitte a Tuen Mun kórházba, azt állítva, hogy a kislány előző este egy puha sertéscsontot nyelhetett le vacsora közben, amiért megfulladt.

A 22 hónapos gyermek azonban nem ébredt fel a szív- és tüdőleállás állapotából, és alig több mint 30 perccel később halottnak nyilvánították. Az orvosok megállapították, hogy több zúzódás és horzsolás volt az arcán, a homlokán és a lábán, és mindössze 8 kilót nyomott.

Gondozóit, a 33 éves Ort és az építőmunkás Shiu Kwok-wai-t később letartóztatták. Or azt mondta, hogy teljes figyelmet szentelt Heiley-nek anélkül, hogy bántalmazta volna, míg Shiu tagadta, hogy valaha is hozzáért volna a kislányhoz.

A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy Heiley több alkalommal is komoly sérüléseket szenvedett, amelyek többszörös tompa tárgyi sérülésre utalnak, alultápláltsága közepes mértékű sorvadást okozott, és a timusz – egy fontos nyirokszerv – akut sorvadása súlyos, hosszú távú stressznek való kitettségre utal.

A pár később beismerte, hogy büntetésként bántalmazták, sőt, szándékosan bántalmazták a gyermeket, különösen azzal, hogy egy vasból készült kutyapórázzal láncolták meg, amikor egyedül maradt otthon, úgy verték, hogy a botok kettétörtek, és olyan erősen pofozták, hogy a szája vérezni kezdett.

Az üzenetváltási naplójukban azt is feljegyezték, hogy megbeszéltek egy “kemény ütést”, megmutattak neki “valami perverz dolgot”, és úgy tűnt, hogy arra bátorították, hogy “véresre verjék”, amikor a lány állítólag ételt lopott. 2019. május 20-án Shiu azt írta Ornak:

“Ha később visszajössz, foglalkozz Heiley-vel, annyira közel voltam ahhoz, hogy megöljem az előbb”.

Pénteken Or és Shiu – akiknek három saját kisgyermekük van – bűnösnek vallották magukat egyrendbeli szándékos bántalmazás, rossz bánásmód és elhanyagolás miatt, amelyet a gyermekért felelős személyek követtek el 2019 januárja és 2019. június 20-a között. A bűncselekményért 10 év börtönbüntetés kaphatnak.

Az ügyészek szerint Or az elhunyt gyermek édesanyjának barátja volt, aki a gyermeket és hároméves testvérét 2018 áprilisától kezdve időszakosan a házaspár gondjaira bízta számolt be a South China Morning Post.