Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Gyenge esővel és párával érkezik a szerda

Fotó: Unsplash/Omid Armin
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hajnali óráktól gyenge esőzés várható, a hegyekben pedig gyenge havazásba vált át az esőzés. Éjszaka a már megszokott módon fagypont alá zuhan a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden tovább javulnak a látási viszonyok, a legtöbb helyen megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon vastagodó felhőzete húzódik fölénk, az időszak alatt így az ország nagy részén erősen felhős, vagy borult, párás idő várható.

Ez alól egyedül az északkeleti, keleti megyék jelentenek kivételt, arrafelé inkább csak a fátyolfelhőzet növekszik meg. Kedd éjfélig legfeljebb szitálás fordulhat elő, majd a hajnali óráktól dél felől gyenge esőre is lehet számítani, amely az Alpokalja felé haladva egyre inkább havas esőbe, a hegyekben (főleg Soproni- és Kőszegi-hegység) gyenge havazásba vált.

A keleties szelet kedden a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések, éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd az északkeletire forduló szél csak néhol élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de a vékonyabb felhőzettel borított északkeleti fagyzugos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 8 fok között alakul.