Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Gyalogosokat gázolt halálra egy furgonos Quebecben

Fotó: Unsplash/LinedPhoto
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A halálos baleset a kanadai Quebecben történt, melynek körülményei egyelőre nem tisztázottak, de több halálos áldozata is van az incidensnek.

Két ember életét vesztette, kilenc pedig megsérült, miután hétfőn a kanadai Quebecben gyalogosokat gázolt el egy furgonos. Helene St-Pierre rendőrségi szóvivő elmondta, az ütközés körülményeit még vizsgálják, és a furgon vezetőjét időközben letartóztatták.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A gázoló egy 38 éves férfi, míg a két áldozat egy 70 és egy 60 körüli férfi voltak, akiken már nem lehetett segíteni. A sérültek között ketten súlyos állapotban vannak, így nem kizárt, hogy lehetnek még további áldozatai a gázolásnak.

A Montrealtól mintegy 650 kilométerre északkeletre fekvő Amqui városában történt a tragédia, ahol egy úton sétáló gyalogosokat gázoltak el. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megszólalt az ügyben, aki együttérzését fejezte ki.

Az eset egy hónappal azt követően történt, hogy egy buszsofőrt gyilkossággal vádoltak meg, miután a járművével egy óvoda épületének rohant egy montreali külvárosban, melynek következtében két gyermek életét vesztette – írja a CNA.