Ancelottit meggyőzte a 19 éves védő, sok játéklehetőséget fog kapni Madridban

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.július.22 - 20:08

A Real Madrid edzőjét egy újabb fiatal tehetség győzte meg, aki régóta tagja az akadémiának, és most nagyon fontos szerepet kaphat az első csapatban.

Miguel Gutiérrez igazi reménysége a spanyol futballnak, és ezzel együtt a Real Madridnak is. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen fiatalon lehetőséget kapnak a királyi gárda első csapatában.

Zidane adta meg neki a lehetőséget a legutóbbi szezonban, és már azon a pár mérkőzésen is meggyőző teljesítményt nyújtott. 2011 óta nevelkedik a legendás csapatnál, ahol a csapathoz visszatért Ancelotti fontos szerepet szán neki az új szezonban.

A Defensa Central arról számolt be, hogy Ancelotti elégedett azzal, amit az elmúlt hetekben látott az ifjúsági akadémia kiemelkedő tagjától. Ez olyannyira igaz, hogy az olasz a csapat egyik nagy ékköveként tekint rá.

Ez pedig azt ígéri, hogy rendszeres szereplője lesz az első csapatnak, és az edző nagyon elégedett vele. Arra azonban nehéz lenne számítani, hogy állandó kezdő lenne, már csak Mendy jelenléte miatt is, aki vitathatatlanul alapember ezen a poszton, ha egészséges és fitt.

Gutiérrez főként Marcelóval, a Real Madrid csapatkapitányával fog harcolni a játékpercekért. Pérez, az elnök is rendkívül fontos láncszemként gondol a fiatal akadémistára, akinek nem akarják elengedni a kezét, nagy jövőt jósolnak neki.

Ha Zidane a Real Madrid edzője maradt volna…

Bár több klub is érdeklődött érte egy esetleges kölcsönvétel kapcsán, a Real válasza nagyon egyértelmű volt, még csak kölcsönbe sem fogják adni. A klub elképzelése, hogy a Castillában fejlődjön tovább, ugyanakkor az első csapatban is lehetőséget szeretnének neki adni.

Csiszolatlan gyémántnak tartják, és apránként szeretnék elvégezni ezt a „csiszolást” rajta, tehát semmit sem sietnek el, nem helyeznek rá túl nagy nyomást. A DC úgy tudja, hogy Ancelotti késznek látja arra, hogy már ebben a szezonban sok játékpercet kapjon a legnagyobbak között.