Clouds
21 Budapest
Dollár
358,25 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
437,81 Ft
Bitcoin
28,018 $

Mióta itt jártál:

Gulyás: a különböző vélemények ellenére sem merült fel Matolcsy György leváltása

Fotó: MTI/Kovács Attila
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Többek között erről is beszélt Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón kitért a Magyar Nemzeti Bank elnökének kijelentéseire is, miután Matolcsy György az Országgyűlésben tartott beszédében a kormány álláspontjával ellentétes véleményt fogalmazott meg a gazdaság helyzetéről és jövőjéről.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

A jegybank elnöke kritikákat fogalmazott meg az árstopok, a költségvetési hiány elengedése, valamint a gazdasági növekedés kapcsán is, utóbbiról pedig úgy fogalmazott, több ország is lehagyott minket a fejlődésben.

Matolcsy beszédében több témában is kritikákat fogalmazott meg a kormánnyal szemben, ám a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, nem merült fel Matolcsy leváltása.

Gulyás Gergely a kormány és Matolcsy György közötti különbségek kapcsán úgy fogalmazott, meglátása szerint egy filozófiai különbség a jegybank és a kormány között abban, hogy az inflációt külső vagy belső okokra vezetik-e vissza. Azt azonban hangsúlyozta, ennek ellenére nem merült fel a jegybank elnökének leváltása.

A végrehajtói kamara átalakításának lehetősége azonban felmerült lehetőségként, ennek kapcsán Gulyás kijelentette, véleménye szerint a jelenlegi végrehajtói rendszer sokkal jobb, mint az előző volt, mivel a feladatok elvégzéséhez jogi végzettséggel kell rendelkezni. Megjegyezte, szerinte a Völner-Schadl ügy nem rendszerszintű problémákra vezethető vissza.