Gulácsi Péter akár már idén nyáron gondolkodhatna a klubváltáson

Wolfsburg, 2021. január 16. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott, Wolfsburg elleni mérkõzésen Wolfsburgban 2021. január 16-án. MTI/EPA pool/Focke Strangmann
not image

Borbély Fanni

2021.január.23 - 12:54

Gulácsi Péter, magyar labdarúgó jelenleg az RB Leipzig csapatát erősíti, ügynöke pedig nemrégiben egy olyan információt osztott meg a nyilvánossággal, mely akár fordulatot is hozhat a focista karrierjében.

Hasan Cetinkaya, Gulácsi ügynöke a Bildnek elmondta, a magyar válogatott kapus 2023-ig szóló szerződésében egy olyan záradék található, mely lehetővé teszi a focista számára, hogy akár már idén nyáron klubot váltson.

Cetinkaya úgy fogalmazott, valóban létezik egy kivásárlási záradék Gulácsi Péter szerződésében, mely idén nyáron már aktivizálható, így a kapus akár klubváltásban is gondolkodhat, amennyiben ezt érezné a legjobb megoldásnak.

Bár Gulácsi menedzsere egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a kivásárlási záradék milyen konkrét összeget tartalmaz, annyit azonban elárult, hogy még a koronavírusos időszakhoz képest is rendkívül alacsony összegről lenne szó.

A jelenleg 30 éves kapus 2015 júliusában szerződött le a Lipcséhez, korábban pedig a Red Bull Salzburg csapatát erősítette. A Lipcsében hamar stabil pozíciót szerzett magának, mostanra pedig a csapat egyik kulcsemberévé vált, a hírek szerint pedig a Lipcse szívesen kifizeti a záradékban szereplő összeget a játékosért.

Gulácsi menedzsere erre csak úgy reagált, megérti az álláspontot, azonban innentől már csak Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató döntésén múlik, hogy mi lesz a kapus sorsa a csapatnál – írja az Origo.