Ezt mondta Gulácsi az őrületesen izgalmas német-magyar meccset követően

Fotó: Kleinheisler László (b3, lent) és a német Joshua Kimmich (b3, fent) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2021.június.24 - 06:50

Gulácsi Péter is csalódott, hiszen nagyon közel volt a továbbjutás, és úgy érzi, hogy megérdemeltük volna a következő kört.

Egyet kell értenünk a magyar válogatott hálóőrével, mert szinte az egész mérkőzésen jobban játszottunk a német válogatott ellen Münchenben. Hiába voltak tele világsztárokkal, nemigazán látszott a különbség, leszámítva a labdabirtoklást.

Teljes mértékben egyenrangú ellenfelek voltunk, és ha a szívünkre tesszük a kezünket, megérdemeltük volna a győzelmet, így a továbbjutást is, ráadásul az Európa-bajnokság legnehezebb csoportjáról beszélünk.

Egyfelől nagyon csalódottak lehetünk az eredmény miatt, másfelől rendkívül büszkék is, hogy egy ekkora csapat ellen döntetlent értünk el, és közel volt a győzelem. A franciák után a Löw vezette Németország sem talált fogást, és csak egy pontot gyűjtöttek ellenünk.

Gulácsi Péter egészen közelről tapasztalhatta meg azt a fajta nyomást, amit időről időre ki kellett bírniuk a kapu előtt. A tapasztalt kapus is tudja, hogy óriási az erő a válogatottban, de már a vb-selejtezőkre koncentrál.

„Nagyon közel voltunk valami igazán különlegeshez és ha a végén ennyin múlik, az nagy csalódás. 2-1 után mindent egy napra tettek fel a németek, nagy nyomás alatt voltunk. A csapatunkban óriási erő van, ezt már megmutattuk.” – idézte Gulácsit az MLSZ.

Barca–Real Madrid harc törhet ki a Bayern München gyémántja miatt

„Három szoros mérkőzést játszottunk és úgy gondolom, a teljesítményünkért megérdemeltük volna a továbbjutást. A következő mérkőzésünk otthon lesz az angolok ellen és ha ezt a lendületet továbbvisszük, nagy dolgokat érhetünk el.”