Guardiolának nem kellenek Messi vagy Ronaldo kaliberű játékosok a Manchester Citybe

not image

Kolláth Benjámin

2021.február.15 - 16:58

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola elmondta, nem cserélné le egy játékosát sem egy Lionel Messihez vagy Cristiano Ronaldóhoz hasonlóra.

A Manchester City rekordot állított be a Premier League csapatai között azzal, hogy a több sorozatban számított legutolsó 16 meccsüket megnyerték, ráadásul 23 óta veretlenek. Az edző, Pep Guardiola a csapat kollektív erejét hangsúlyozta, amikor arról kérdezték, minek köszönhetően vannak a PL élén, a Carabao Kupa döntőjében, az FA-kupa negyeddöntőjében és a BL nyolcaddöntőjében:

„Nincsenek olyan játékosaink, akik egymaguk meccset tudnak nyerni. Nincs egy Messink, egy Cristianónk, egy Mbappénk vagy Neymarunk. Csapatként kell nyernünk” – mondta a Tottenham elleni 3-0-s szombati diadal után.

Guardiola szívesen dolgozna ilyen játékosokkal, de nem szeretné velük megtörni a magabiztosan játszó csapat lelkesedését. A City az év elején döcögősen indult, első nyolc meccsükből ötön pontokat hullajtottak, de azóta példamutatóan építették ki a lendületüket, írja az Independent.

„Őszintén szólva, jó lenne, ha lenne egy játékosunk, aki minden meccsen lő négy gólt, imádnám. De egy játékost sem cserélnék le azok közül, akik nálunk vannak, mindannyiuk sokat segített a nehéz pillanatokban.”

„Amikor jól megy, mindenkinek könnyen megy a játék, de a legnagyobb játékosok a hullámvölgyekben mutatják meg, mit tudnak. Nekünk voltak ilyenek, voltunk az alsóházban is idén, miközben a Tottenham megvert minket és az élen volt. Ma 17 ponttal előttük vagyunk, ez mutatja, milyen egyenletesen teljesítünk, hogy vissza tudtunk jönni. Ez sokat jelent.”