Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Guardiola szerint csapatának emelt fővel kellett volna lejönnie a pályáról

Lipcse, 2023. február 22. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének RB Leipzig - Manchester City elsõ mérkõzésén Lipcsében 2023. február 22-én. MTI/EPA/Filip Singer
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A spanyol tréner lelket öntött a csapatába, játékosai nem voltak elégedettek a teljesítményükkel.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Németországba utazott a Manchester City, 1-1-es eredményt elérve Szoboszlai Dominik csapata, az RB Leipizig ellen. Habár az angol csapat irányította az első félidőt, a második játékrész hajrájában a német együttes jobb volt ellenfelénél.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Mint az ESPN megírta, Guardiola a mérkőzés után elmondta, emlékeztetnie kellett a játékosait arra, hogy elégedett az idegenbeli eredménnyel: „Lehajtott fejjel játszottak, pedig emelt fővel kellett volna, nagyon is jól teljesítettek” – mondta a spanyol edző.

“A játék képe olyan volt, amilyennek lennie kellett. Az első félidőben mi irányítottunk, a vége pedig szoros volt. Van még egy visszavágónk hazai pályán, meglátjuk, hogy alakul majd” – tette hozzá Guardiola.

“A Leipzig jó csapat, a csoportkörben megverték a Real Madridot. Nagyon tisztelem őket. Ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy rosszak voltunk, miért nem azt mondjuk, hogy ők voltak jók? Más perspektívába helyezném a kérdést, nagyon örülök a játékunknak.”

Guardiola kiemelte, hogy volt egy olyan érzése, hogy a mérkőzés a visszavágón fog eldőlni. „A BL-ben minden csapat erős, de megpróbáljuk megtalálni a módját, hogy továbbjussuk” – tette hozzá.