Clouds
21 Budapest
Dollár
360,22 Ft
Euró
391,18 Ft
Font
446,01 Ft
Bitcoin
23,680 $

Guardiola szerint a Manchester Citynek semmi esélye a bajnoki címre, ha így játszanak

Fotó: EPA/Andrew Yates
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pep Guardiola a győzelem ellenére is bosszús, nem érzi úgy, hogy a megfelelő úton haladnak előre a Manchester Cityvel.

Hatalmas szívességet tehet a Manchester United a városi riválisának, ha vasárnap legyőzi az Arsenalt, amire lehet esély. Korábban ezt már megtették, de akkor messze nem állt olyan jól a szénájuk, mint most .

Soron kívül Nyolc emberrel végeztek egy mexikói szórakozóhelyen, válogatás nélkül lőttek

Igaz, a Palace elleni döntetlen sokba került nekik, és ha az Arsenal legyőzi őket, gyakorlatilag eldőlt, hogy a Vörös Ördögök nem reális esélyesei a bajnoki címnek. 39 pontot számolnak a 4. helyen, míg a Manchester City 42 ponttal üldözi a 47 pontos Arsenalt, ugyanakkor a londoniak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Guardiola fiai legutóbb a Tottenhamot győzték le, méghozzá két gólós hátrányból. „Másodikak vagyunk a tabellán, 57 pont még elérhető, de azt mondom, hogy így játszva nincs esélyünk.” – fogalmazott egyértelműen a vezetőedző a Wolves elleni mérkőzés előtt.

Guardiola hiányolja a szikrát

„Nem tagadhatom, mennyire boldogok vagyunk, ám messze vagyunk attól a csapattól, mint voltunk. Szerencsénk volt, de ez nem változtat a dolgokon, mert előbb-utóbb megint pontokat fogunk veszíteni.” – idézi a Sky Sports a City edzőjét.

„Hiányzik a szenvedély, a tűz és a vágy, az, hogy az első perctől kezdve nyerni akarunk. Ugyanez a helyzet a szurkolóinkkal, akik 45 percig csendben vannak. Azért fújoltak, mert vesztésre álltunk, nem azért, mert rosszul játszottunk.”

Guardiola a szikrát hiányolja csapata játékából, többek között emiatt estek ki a Carabao Kupából a Southampton ellen, majd jött a vereség a Manchester United otthonában. „Még mindig itt vagyunk, másodikak vagyunk a tabellán. Nem 25 pont a hátrányunk, hanem ott vagyunk, és 57 megszerezhető pont van hátra, de azt mondom, így játssza nincs esélyünk.”

Úgy érzi, van idejük talpra állni, mert ott van az FA Cup és a Bajnokok Ligája is, ugyanakkor reakciót vár a klubtól. Guardiola úgy látja, hogy az Arsenalnál minden összeállt, kezdve a beállásokkal, a védekezés szervezésével, a megnyert párharcokkal, a játékosok közötti kommunikációval. „Ez a futball, a taktika, ami jelenleg nincs meg.”