Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Guardiola kiütéses győzelemmel vágott vissza az összeállítását kritizálóknak

Koppenhága, 2022. október 10. Josep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje sajtóértekezletet tart Koppenhágában 2022. október 10-én. A Manchester City október 11-én az FC Köbenhavn ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. MTI/EPA/Ritzau/Liselotte Sabroe
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A spanyol edző Twitteren magyarázta meg döntései okát.

Az eredmény kapcsán viszont egyáltalán nem kellett magyarázkodnia Pep Guardiolának, a Manchester City ugyanis szó szerint átgázolt a Lipcsén. Szoboszlai Dominik csapata hét gólt kapott a kedd esti BL-nyolcaddöntőn.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Guardiola a mérkőzést megelőzően a kritikák kereszttüzében állt, főleg azért, amiért korábban kevesebbet játszatta De Bruyne-t, aki tegnap nem mellesleg egy óriási góllal tette fel a koronát a City játékára.

“Kevin a dinamizmus játékosa. Ha nem dinamikus a mozgása, akkor nem tud a legjobb szinten játszani. Sokan mondogatják, hogy mindig játszania kellene. Ugyanez a helyzet Bernardo Silvával és Ilkay Gündogannal.”

„Gündogan a legjobb középpályásunk ebben a szezonban, mégis versenyezniük kell egymással, hogy elérjék az ideális formájukat, különben más fog helyettük játszani” – tette hozzá Guardiola.

Riyad Mahrez kimaradt a Lipcse elleni visszavágó kezdőjéből, és bár csereként szóhoz jutott, Guardiola elmondta, hogy Bernardo Silva labda nélküli kvalitásai győzték meg arról, hogy a jobb szárnyon a portugál kezdjen – írja a Sky Sports.

“Bernardo két mozdulattal három embert is képes volt megszorongatni. Nincs senki a világon, aki erre képes lenne. Senki. Hiába mondják, hogy Riyad játsszon. Nekem több információm van, mint a Twitteres srácoknak”.