Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

Guardiola szerint hihetetlen, amit Haaland művel

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Guardiola büszke lehet, hogy ismét egy olyan játékossal dolgozhat együtt, aki a szeme láttára ír történelmet a futballban.

Haaland nevét korábban sokat lehetett hallani a Real Madridnál és a Barcelonánál, végül azonban Angliát és a Manchester Cityt választotta. A lehető legjobb döntést hozta ezzel, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Anglia legeredményesebb góllövője lett.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

A 35. gólját a West Ham ellen gyűjtötte be, amihez mindössze 31 gólra volt szüksége. Talán már ezt a rekordot sem döntik meg soha, ráadásul van hátra öt meccse a bajnokságban ahhoz, hogy meglegyen a 40 gól.

Haaland nagyon boldog és büszke erre, ugyanakkor mindig a következő meccsre készül, bár tudja jól, komoly esélyük van arra, hogy triplázzanak, és már az első idényében Bajnokok Ligáját nyerhet a Cityvel.

„Hihetetlen.” – reagált Guardiola a BBC Sportnak a mérkőzés után. „Még csak 22 éves, és még öt meccs van hátra. Hány meccsen cseréltem le 60 perc alatt egy mesterhármas után… Lehetséges, hogy több gólt szerzett volna, de talán megsérült volna. Különleges, és gratulálok neki.”

„Számítottunk arra, hogy gólokat fog lőni, de hogy megdönti Cole és Shearer rekordját… Biztos vagyok abban, hogy meg akarja nyerni a Premier League-et. Egy plusz meccsünk még mindig van, de csak 1 pont az előnyünk. Folytatnunk kell és jól kell regenerálódnunk.” – idézte a 90min.