Guardiola finoman ajtót mutatott a Manchester City kevés játéklehetőség miatt panaszkodó játékosainak

Josep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a Borussia Mönchengladbach ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ visszavágóján játszott mérkõzés után Budapesten, a Puskás Arénában 2021. március 16-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Kolláth Benjámin

2021.május.4 - 21:30

Pep Guardiola szerint azok a játékosok, akiknek nem tetszik, ahogy forgatja a Manchester City kezdőcsapatát, nyugodtan elmehetnek.

A Manchester City nyolc helyen változtatott a múlt szerdán a PSG-t megverő csapaton szombatra, amikor a Crystal Palace-t verték, így Kevin de Bruyne, Ruben Dias, Ilkay Gündogan és Riyad Mahrez is pihenhettek.

Helyükön Aymeric Laporte, Raheem Sterling és Gabriel Jesus remek teljesítményt nyújtottak, ahogy több másik „másodvonalas” játékosuk mutatta meg, szeretnének a visszavágón a kezdők közé kerülni.

A menedzser a szombati meccs után a Manchester Evening Views kérdésére árulta el, hogy igen nehéz dolga van mindenkit boldoggá tenni, jelezve elégedetlen játékosainak, hogy a pályán bizonyíthatnak neki:

„Vannak pillanatok, amikor az ellenfelek jobbak, de öt év után ma is van bennünk tűz. 8-9 játékos, akik nem léptek pályára Párizsban, a csapatnak örültek, de annak nem, hogy nem játszhattak. Ez mindannyiuknak nehéz.”

„A legjobban a pályán tudják azonban jelezni, ha rosszul döntöttem, ha tévedtem. A Palace ellen megtették. Minden játékos lehet szomorú, de igazuk csak a pályán lesz. Nem a közösségi médiában, a színfalak mögött vagy az ügynökeiken keresztül kell nekem üzenniük, hanem a pályán.”

„Ezért van 80 pontunk, ezért vagyunk a BL-elődöntőjében, ezért nyertünk négy Carabao Kupát sorozatban. Mert a játékosok a pályán bizonyítanak.”

Konkrétan Raheem Sterlingre visszakérdezve, aki lemaradt a PSG elleni kezdésről, Guardiola jelezte, ha valaki nem elégedett a rotációs rendszerével, azzal a szezon után kitalálnak valamit:

„Raheem a Carabao-kupa döntőjében jelezte, hogy megérdemli a helyet Párizsban, de amennyiben mellette döntök, akkor Phil (Foden), vagy Riyad marad ki, ami velük szemben lett volna igazságtalan.”

„Nem akarom megmagyarázni a döntéseimet, azért fizetnek, hogy hozzam meg őket. Tökéletesen megértek mindenkit. Laporte remekül védekezett, támadott. Párizsban nem játszott, megértem, hogy miért szomorú. Ma megmutatta, mit tud.”

„A szezon után meglátjuk, mihez kezdünk velük. A rotációban mindenki benne van. Ha valaki folyamatosan játszani akar, talán nem ez a legjobb hely neki. Ennél többet nem tudok tenni. Raheem kivételesen játszik, néha beáll az utolsó percekre, néha nem. De mindenki előtt ott a lehetőség, és ez a bizonyítási vágy juttatott el oda minket, ahol vagyunk.”