Így fog kinézni mobilon a GTA-trilógia remastere

YouTube
not image

Kulcsár Péter

2021. november 24. - 20:49

Kiszivárgott fotókon csodálhatjuk meg, miként fut a Rockstar játékfejlesztői stúdió klasszikus alkotásainak újragondolt változatai.

Finoman szólva is felemásra sikeredett a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition fogadtatása, és bár a rajongók egy részének a 60 dolláros ár mellett is tetszett a remaster, a kritikus tömeg szerint még jócskán várhattak volna a megjelenéssel, mivel a teljes trilógia egy hatalmas bughalmaz lett.

A Metacriticen is az egyik legrosszabb értékelést kapta a három epizód újragondolt változata, ami nem csoda, hiszen a PC-s és konzolos verziók hemzsegnek az alapvető játékmeneti hibáktól és glitchektől, nem beszélve arról, hogy a nosztalgiafaktort is kiirtották az alkotásokból.

A GameRant magazin révén azonban jó hírek érkeztek a trilógia iOS-es és androidos portjáról, kiderült ugyanis, hogy mobileszközökön és táblagépeken sokkal gördülékenyebben fut a játék, nem mellesleg sikerült kigyomlálniuk a bugokat is.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A Twitterre felkerült fotók alapján elmondható, hogy sokkal jobb állapotban van az okostelefonokra készült applikáció, mint amilyenben jelenleg a számítógépes és konzolos alternatíva van, amelyeket patchek sorozatával kívánnak orvosolni.

Hogy végül mikorra lesz teljesen kész a játék, nehéz megmondani, ám intő jel lehet a Rockstar számára, hogy ha egy remastert egy külső stúdió kezébe adnak, az nem biztos, hogy jó fényt vethet majd rájuk.